De welzijnscoach

 

U of uw familie merkt dat het langzaam aan stil om u aan het worden is. U vraagt ook zelf liever niet om hulp of informatie. Vroeger deed u veel dingen samen met uw partner, maar nu die overleden is hoeft het niet meer van u. Ook uw kinderen of andere familieleden zien dat u zich langzaam terugtrekt. Voordat u zich helemaal afsluit van de buitenwereld, bedenk dan dat u definitief afscheid neemt van een actief leven. RoHo kan u helpen door u een welzijnscoach, een maatje te bieden, die u helpt actief te blijven. Die u laat zien wat voor leuke dingen er allemaal nog zijn. De vrijtijdscoach / welzijnscoach gaat u (uw ouder) helpen een stukje levensgeluk terug te vinden. Dit op een manier die het beste past. Immers de coach is er voor u (uw vader of moeder).

Uw coach denkt met u mee en helpt u met het maken van keuzes.

De coach maakt samen met u een inventarisatie van wie u bent, wat u allemaal gedaan heeft en wat u allemaal leuk vindt om te doen. De coach kijkt met u naar waar u specifiek problemen meeheeft en of daar extra zorg op nodig is. Op basis van de inventarisatie biedt de coach u een ‘op maat’ coaching aan. U bepaald zelf wat de coach voor en met u gaat doen. Dat kan heel divers zijn: gewoon gezellig praten, samen iets gaan kopen waar u graag advies bij wil hebben, hulp u als u iets in uw woning wil veranderen.

Gedurende de eerste coachingsperiode van circa 4 maanden komt de coach circa 2 x p week bij u langs om met u te praten of om iets met u te doen. Aan het einde van de coachingsperiode van 4 maanden kijkt u of u verder wil gaan met coaching en in welke frequentie.


Wie is de coach:
Uw coach is een deskundige op het gebied van ouderen-welzijn. Veel van onze welzijnscoaches zijn zelf net gestopt met werken. . De coach is daarnaast getraind door ROHO

Geinteresseerd of heb je nog vragen neem contact op met de regiomanager of met ons landelijk secretariaat 0900-222 7646 of mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it