De zelfstandigheidscoach

 Je hebt altijd met anderen samengewoond en nu sta je er ineens alleen voor. Het is als voor het eerst alleen gaan wonen en dat is best spannend, zeker als u zich beseft er eigenlijk niet helemaal klaar voor te zijn. U zou graag terugwillen vallen op wat u gewend was, maar dat is weg en voorbij. Alles komt nu op uw ‘eigen schouders’ neer:

• het huis schoonhouden,
• boodschappen doen en met het huishoudgeld omgaan,
• jezelf verzorgen en gezond leven
• de administratie bijwerken,
• maar ook zelf verantwoordelijkheid nemen.

 Een steuntje in de rug, iermand die u begrijpt en u helpt leren om alles zelf te doen, is dan een uitkomst

 

 Als jezelf het lastig vindt om je ‘draai’ te vinden, biedt RoHo

de zelfstandigheidscoach.

Wat gaat de zelfstandigheidcoach voor jou doen: Allereerst is de coach er voor u. De coach staat naast u tijdens de coachingsperiode. De zelfstandigheidcoach start met u door samen een inventarisatie te maken van wat de zelfstandigheid voor u betekent.  Op basis van de inventarisatie biedt de coach u een plan van aanpak aan. Het plan van aanpak is een instrument om u structuur te bieden. Op basis van dit plan maakt u zelf planningen en voert deze uit.  Gedurende de eerste coachingsperiode van circa 2 maanden komt de coach circa 2 x p week bij u langs om de vorderingen op het plan van aanpak met u te bespreken.
Aan het einde van de coachingsperiode worden de resultaten besproken. Vaak kunt u daarna zelfstandig verder. Ook is het mogelijk om met uw zelfstandigheidcoach een vervolgtraject af te spreken.

Wie is je coach:
Uw coach is een deskundige op het gebied van zelfstandigheid met als theoretische achtergrond pedagogiek of psychologie. De zelfstandigheidcoach is daarnaast getraind door ROHO.

Geinteresseerd of heeft u vragen neem contact op met de regiocoordinator (hyperlink naar de rcpagina ) of met ons landelijk secretariaat 0900-222 7646

 

Geinteresseerd of heb je nog vragen neem contact op met de regiomanager of met ons landelijk secretariaat 0900-222 7646 of mail This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it