PGB zorg voor ouderen

U heeft behoefte aan goede , professionele hulp. Hulp die u of een familielid nodig heeft om beter te kunnen functioneren in zijn of haar wereld ondanks een handicap of stoornis. Echter de kosten daarvan zijn een blokkade. Hiervoor is o.a. het PGB ingevoerd.

Een persoonsgebonden budget (PGB) is een geldbedrag waarmee u zelf zorg en begeleiding kunt inkopen. U kiest zelf uw zorgverleners en begeleiders uit. Of u huurt een organisatie in, die in uw opdracht gaat werken. U maakt zelf de afspraken over de wijze en tijdstippen waarop hulp wordt geboden. U blijft zelf de regisseur van het ondersteunende proces.

U kunt een pgb aanvragen op basis van de AWBZ , of op basis van de WMO.

Voor de toewijzing op basis van de AWBZ dient u eerst een indicatiestelling te verkrijgen van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) of het Bureau Jeugdzorg (jongeren onder de 18 jaar). Voor een toewijzing op basis van de WMO neemt u contact op met uw gemeente.

Natuurlijk gelden er voor het toekennen van een PGB regels. Graag adviseren wij u over de mogelijkheden. Uiteraard kunt u door ons de aanvraag laten uitwerken. Wij verzorgen dan voor u de aanvraag bij de juiste instantie en houden desgewenst de administratie van het PGB bij en verzorgen een jaarverslag. Daarnaast bestaat natuurlijk de mogelijkheid om uw zorg en ondersteuning door ROHO te laten uitvoeren

Geinteresseerd of heb je nog vragen neem contact op met de regiomanager of met ons landelijk secretariaat 0900-222 7646 of mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it