Begeleiding bij leer en gedragsproblemen

Kinderen met een leer,- en of gedragsstoornis hebben het moeilijk in het onderwijs. Hoewel de school probeert er rekening mee te houden kan deze niet alleen de aandacht op deze kinderen richten dus vallen ze toch nog buiten de boot. Kinderen met een ontwikkelingsstoornis hebben vaak grote moeite met hun omgeving en de eisen die deze stelt.

Problemen die zichtbaar zijn in :

  • Moeizame communicatie
  • Onhandig en onjuist taalgebruik
  • Moeilijkheden met inleving en fantasieŽn
  • Beperkte interesses en gedragingen.

Vaak voelen de kinderen met bovengenoemde problemen zich onbegrepen en geven ze met hun reacties aan anderen onbedoeld het verkeerde signaal. Het veroorzaakt spanningen in het gezin. ROHO beziet de problemen van deze kinderen niet als zijnde onwil maar van onvermogen.

Uitgaand van de capaciteiten en mogelijkheden van de kinderen biedt onze coaching optimale steun aangepast aan de behoefte van het kind. Deze steun kan zowel het leren betreffen als het algemeen functioneren van kinderen. Daarnaast helpen we ook de ouders. We kunnen u bijstaan in de aanpak van uw kind maar we leveren ook gewoon handjes zodat u even tijd voor u zelf heeft.

Om onze kwaliteit hoog te houden maken we gebruik van de diensten van zowel onderwijskundigen, orthopedagogen als van gespecialiseerde kennis ter zake stoornissen.

GeÔnteresseerd of heb je nog vragen neem contact op met de regiomanager of met ons landelijk secretariaat 0900-222 7646
††

††